انواع ملات های سیمانی

ترمیم کننده بتن S-102

گروت S-220

گروت از آب، سیمان، ماسه و افزودنی‌های دیگر تشکیل شده‌است. برای پُر کردن فضاهای خالی و ترک‌های بزرگ، و برای جلوگیری از لایه‌لایه شدن یا خرد شدن از گروت‌ریزی استفاده می‌شود. گروت‌ها از نظر ظاهری به شکل پودر می‌باشند که پس از اختلاط با آب، به صورت ملات سیال مورد استفاده قرار می‌گیرند، گروت بافر پر مصرف‌ترین نوع گروت می‌باشد.

روش اول: گروت‌ریزی با گروت سراپوش

اگر در گروت‌ریزی از گروت یا ملات سیال نوع سراپوش استفاده شود، به علت روان بودن ملات، جایگذاری به‌طور خودبه‌خود انجام می‌شود. در روش گروت‌ریزی با ملات خشک از نیروی تراکمی برای جای‌گذاری استفاده می‌شود. مصرف گروت یا ملات‌های نوع خشک، در کارهای ساختمانی کاملاً رضایت بخش است اما روش جایگذاری، همیشه مناسب نیست. از این رو، در عمل تمایل بیشتری به استفاده از گروت سیال وجود دارد.

روش دوم: گروت ریزی با گروت سیال

از گروت سیال در محل‌هایی که حفره‌ها تقریباً مسدود و غیرقابل دسترسی‌اند استفاده می‌شود.

مهمترین عامل در انتخاب گروت

هر یک از این نوع گروت دارای خصوصیات و عملکرد مشخص و منحصر بفردی می‌باشند که بسته به شرایط و نیاز مورد استفاده قرار می‌گیرند.

نکاتی که در گروت ریزی باید رعایت نمود و در نظر گرفت

توجه به نکات زیر در قبل،هنگام و بعد از گروت ریزی باعث افزایش راندمان کاری و بهبود کار می‌شود.

نکاتی که در هنگام گروت ریزی باید رعایت نمود عبارت اند از:

·         سطوحی که می خواهیم گروت ریزی نماییم باید عاری از هرگونه آلودگی روغنی،گرد و غبار باشد.

·         معمولاً استفاده از پمپ باد برای پاک نمودن سطوح از گرد و غبار قبل از انجام عملیات توصیه می گردد.

·         زمان گروت ریزی در شروع ۱۵ دقیقه و در پایان ۲ ساعت می‌باشد.

·         عموماً مقدار انبساط گروت بعد از گروت ریزی چیزی در حدود ۲% می‌باشد.

·         گروت ریزی در تراوایی کم و دوام بالا مورد استفاده قرار گرفته.

·         عموماً مقاطعی با ضخامت ۱۰ الی ۱۰۰ میلی‌متر برای  گروت ریزی مناسب هستند.

·         گروت ریزی برای استحکام بالا در تمام سنین اجرا می گردد.

انواع گروت ·

. گروت پایه سیمانی الیاف‌دار

· گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری

· گروت اپوکسی دوجزیی یا سه جزئی

· گروت آماده منبسط شونده

گروت چیست و چه کاربردی دارد ؟

 در مقاله ای که پیش رو دارید خواهیم گفت که گروت چیست و چه کاربردی دارد ؟

   یکی از افزودنی های کاربردی بتن، گروت است که از آب ، سیمان ، ماسه و افزودنی های متداول دیگر تشکیل می شود و از نظر ظاهری به شکل پودر می باشند که پس از اختلاط با آب، به صورت ملات سیال در می‌آیند و تنوع در انواع گروت وجود دارد. معمولا از گروت ها براي جاهايي که به مقاومت بالا و ترميم کردن ترک ها با عمق زياد احتياج است، استفاده می شود. مهمترین مزیت گروت ها این است که با خاصیت منبسط شوندگی غیر انقباضی که دارند برای پر کردن فضاهای خالی و ترک های بزرگ ، لایه لایه شدن و یا خرد شدن مناسب هستند و مکانی که در آن گروت ریخته می شود و قابل دسترسي نيست را کامل پر می کند ، به همین دلیل کاربرد گروت مشابه ملات می باشد و همچنین برای زير سازي تجهيزات سنگين مورد استفاده قرار می گیرند. موارد کاربرد آن در  زیر صفحه ستون ها، آنکربلت ها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پل ها، بلت ها، ریل ها، حایل ها است.

گروت ها به گونه ای طراحی شده اند که توان جذب نیروهای وارد را دارند و می توانند این نیرو ها را به بخش زیرکار انتقال دهند. به طور مثال هنگام نصب انواع ماشین آلات، نیروهای وارد شده  از آن ها به وسیله گروت یا ملات به فنداسیون بتنی منتقل می شود. ملات ها و گروت ها موجب ایجاد مقاومت های مطلوب و مطمئن می شوند و همچنین باعث می شوند  اتصال پایداری بین ملات یا گروت و سازها قرار گیرد.

 گروت سيماني دارای انبساط کنترل شده است و هرگز منقبض نمی شود. زمان اجرای گروت آماده حداکثر 30 دقیقه است زیرا اگر زمان بیش از این باشد سبب کاهش انبساط آن می شود. يکي از دلايلي که موجب مقاومت بالای گروت مي شود نسبت پايين اب به سيمان ميباشد . سخت شدن در مدت زمان کوتاه ورسيدن به مقاومت نهايي مطلوب يکي از خواص ديگر گروت است. دانه بندي گروت مي بايست طبق استاندارد باشد چون دانه بندي درشت باعث دوفازي شدن گروت و دانه بندي ريز موجب افت مقاومت گروت مي گردد.

 گروت باید قوام یافته و سیال باشد و در حالت معمولی جاری شود و نباید دچار جداشدگی آب و سنگدانه از هم شود. اگر مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود و از مصالح سنگی موجود استفاده شود، باعث می شود دانه بندی مناسب در گروت بدست نیاید و کارایی لازم را نخواهد داشت و بدست آوردن گروت بهینه در چنین شرایطی از نظر تکنیکی غیر ممکن خواهد بود و از نظر اقتصادی نیز به صرفه نیست. به همین دلیل است که از گروت مخلوط آماده برای گروت ریزی و گروت کاری استفاده می شود. این نوع گروت های مخلوط آماده با شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند. همچنین خصوصیات عملکرد این مواد به طور کامل مشخص است و اگر طبق راهنمای سازنده استفاده شوند، نتایج مثبت و رضایت بخشی را خواهید داشت.

روش های گروت ریزی

 به طور کلی دو روش ملات ریزی یا گروت ریزی داخل حفرات در محل اتصال آنکرو وجود دارد.

روش اول: گروت‌ریزی با گروت یا ملات خشک

 در این روش اگر از گروت یا ملات سیال نوع بافر استفاده شود به دلیل روان بودن ملات هنگام گروت ریزی جایگذاری به طور خودبه‌خود انجام می‌شود. گروت بافر پر مصرف ترین نوع گروت است اما اگر از ملات خشک استفاده شود از نیروی تراکمی برای جای‌گذاری استفاده می‌شود. که استفاده از ملات خشک کاملا رضایت بخش است و در عمل در کار های ساختمانی استفاده می شود ولی این روش جایگذاری همیشه مناسب نیست، به همین خاطر است که در عمل تمایل بیشتری به استفاده از گروت سیال وجود دارد.

روش دوم: گروت ریزی با گروت سیال

 این روش در محل‌هایی که حفره‌ها تقریباً مسدود و غیر قابل دسترسی‌ هستند استفاده می‌شود. ولی بیرون از آن، گروت کاری به راحتی امکان پذیر است.

انواع گروت

 گروت ها در انواع گوناگونی عرضه می شوند که در زیر به آن ها اشاره شده است:

 ·         گروت پایه سیمانی الیافدار

     گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری

    گروت اپوکسی دوجزیی و یا سه جزیی

    گروت آماده منبسط شونده

 گروت و روش اجرای گروت ریزی

گروت چیست و انواع گروت چیست؟

فروش گروت با مشخصات و خصوصیات متفاوتی انجام میگیرید. خرید و کابرد هرکدام متفاوت هست. برای مثال فروش گروت پایه سیمانی و گروت های اپوکسی دو و سه جزئی. قبل از خرید گروت باید به کاربرد و موارد مصرف توجه کرد. شما میتوانید قبل از خرید گروت با مهندسان و یا بخش فروش کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران تماس بگیرید تا مشاوره رایگان دریافت نمایید.

 اما گروت چیست و تعریف گروت

گروت تشکیل شده از آب ، سیمان ، ماسه و افزودنی های متداول دیگر می باشد. از گروت ها جهت پر کردن فضاهای خالی و ترک های بزرگ ، لایه لایه شدن و یا خرد شدن استفاده می شود.از این لحاظ کاربرد گروت مشابه ملات می باشد. گروت کاربردی در زیر صفحه ستون ها، آنکربلت ها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پل ها، بلت ها، ریل ها، حایل ها دارند. مهم ترین مزایای گروت ها این است که مکانی که در آن گروت ریخته می شود را کامل پر می کند. چون گروت منبسط شونده خاصیت غیر انقباضی دارد از گروت آماده جهت مصارف مختلفی مثل، زیر صفحه ستون ها، آنکربلت ها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پل ها، بلت ها، ریل ها، حایل ها و …استفاده می شود.

 گروت ها به گونه ای طراحی شده اند که توان جذب نیروهای وارد و انتقال آن ها را به بخش زیرکار داشته باشد برای مثال در هنگام نصب انواع ماشین آلات نیروهای وارده از آن ها توسط گروت یا ملات به فنداسیون بتنی منتقل می شود. ملات ها و گروت ها باعث مقاومت های مطلوب و مطمئن و همچنین اتصال پایدار بین ملات یا گروت و سازها قرار گیرد و بر روی آن گروت یا ملات قرارگیرد از یک طرف و سطح زیرکار از طرف دیگر می شود. بطور کلی دو روش ملات ریزی یا گروت ریزی در داخل حفرات در محل اتصال آنکرو وجود دارد.

 گروت ریزی با گروت یا ملات خشک در روش اول گروت ریزی با گروت یا ملات خشک در روش اول در این روش گروت را با استفاده از نیروی تراکمی جایگذاری می شود. در زمان استفاده از گروت یا ملات سیال به علت روانی بودن این ماده در هنگام گروت ریزی خود به خود جایگذاری می شود. مصرف گروت یا ملات های نوع خشک کاملاً رضایت بخشی است و در عمل در کارهای ساختمانی استفاده می شود ولی این روش جایگذاری همیشه مناسبی نیست، به همین خاطر است که در عمل تمایل با استفاده از روش گروت سیال افزایش روز افزونی دارد. گروت ریزی با گروت سیال روش گروت سیال در محل هایی که حفرات تقریباً بسته و مسدود و غیر قابل دسترسی بوده استفاده می شود ولی بیرون از آن، گروت کاری براحتی امکان پذیراست.

 عملکردهای گروت چیست؟

 گروت باید قوام یافته و سیال باشد و در حالت معمولی جاری شود. گروت نباید دچار جداشدگی آب و سنگدانه از هم شود و ته نشین نشود. گروت نباید دچار جمع شدگی قابل ملاحظه ای شود. گروت باید توان نگهداری آب ملات بتنی و سیمان را داشته باشد. گروت باید در حداقل زمان به مقاومت مطلوبی دست یابد. مجموعه موارد ذکر شده نیازمند همگونی مخلوط، مواد چسباننده و مصالح سنگی و مواد افزودنی باشد. اگر مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود و از مصالح سنگی موجود استفاده شود، دانه بندی مناسب در گروت بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم نیز امکان پذیر نخواهد بود. برای بدست آوردن گروت درصد بهینه مواد چسباننده و افزودنی و مصالح سنگی در چنین شرایطی از نظر تکنیکی تقریباً غیر ممکن خواهد بود و از نظر اقتصادی نیز کاملاً غیر اقتصادی است. به همین دلیل است که از گروت مخلوط آماده ایده آلی برای گروت ریزی و گروت کاری استفاده می شود. این نوع گروت های مخلوط آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند. از آنجایی که خصوصیات عملکرد این مواد بطور دقیق مشخص و معلوم است، چنانچه طبق راهنمای سازنده بکار برده شوند و همچنین بطور مناسب مخلوط، تحکیم و عمل آوری شود، نتایج مثبت و رضایت بخشی را خواهید داشت. مهمترین عامل در انتخاب گروت چیست؟ برای یک کاربرد مشخص بستگی به شرایط و خواسته های مورد نیازسرویس، گروت ریزی و یا گروت کاری دارد. هریک از این نوع گروت ها دارای خصوصیات و عملکرد مشخص و منحصر بفردی می باشند که پاسخگوی نیاز خواهند بود.

 انواع گروت چیست؟

گروت منبسط شونده بر پایه سیمان. گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری بسپار. گروت اپوکسی دوجزیی و یا سه جزیی. گروت آماده منبسط شونده .

گروت سیمانی منبسط شونده چیست؟ گروت سیمانی منبسط شونده با مقاومت اولیه و نهایی بالا و زودرس است که بستگی به دمای آب و هوایی محیط و زمان مصرفی دارد. این گروت بصورت پودر خشک بسته بندی شده، آماده مصرف می باشد و در هنگام ترکیب با آب، دارای خصوصیات انبساط حجمی دو مرحله است. انبساط اولیه گروت حاصل تصعید گازها بوده و هنگامی بوقوع می آید که پودر آن با آب ترکیب شود و به مدت 15 تا 30 دقیقه به طول انجامد. فاز دوم انبساط گروت نیز در اثر واکنش شیمیایی گیرش ملات است که یک یا دو روز بعد از اختلاط ملات آغاز می شود. به منظور حصول انبساط اولیه بهینه باید ملات را پس از اختلاط با آب سریعاً مورد استفاده قرارداد. گروت مخلوط آماده ای از نوع گروت ضد سولفات بوده و دارای سیمان پرتلند ضد سولفات بر طبق نوع و پودر میکروسیلیکا می باشد. این گروت مخصوص دمای بالای 40-10سانتی گراد بوده و چنانچه گروت ریزی در زیر دمای گفته شده صورت گیرد میزان کسب مقاومت کندتر خواهد شد.

 گروت پلیمری چیست؟ گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری دارای دو جزء می باشد.

جزء مایع گروت پلیمری چیست؟ جزء مایع پلیمری مخلوط سیمان با مقاومت بالا و دانه بندی ویژه با ماسه سیلیسی شکری، با بهترین خواص روان کنندگی است. در هنگام گروت ریزی مایع پلیمری تنها کافیست دو جزء با هم مخلوط شود.

 فواید گروت پلیمری چیست؟ گروت دارای مقاومت کششی و خمشی بالااست. گروت دارای خاصیت آب بند کنندگی مطلوب است. گروت دارای خاصیت مقاومت سایشی بالااست. گروت دارای پیوند قوی با زیرسازی معدنی است. گروت دارای مقاومت بالا در برابر اثر آب شور دریا است.

 گروت اپوکسی چیست؟ گروت اپوکسی شکل پذیر و بدون حلال و شامل 3 جزء می باشد. گروت اپوکسی دارای رزین اپوکسی، سخت کننده، عمل آورنده آمین و دانه بندی ویژه سیلیسی است. در هنگام مصرف گروت اپوکسی کافیست سهم جزء آن با هم مخلوط شوند.

 فواید گروت اپوکسی چیست؟ گروت اپوکسی باعث سخت شدن سریع سازه می شود که بستگی به دمای اطراف دارد . گروت اپوکسی دارای قابلیت بالای چسبندگی به زیر کارهای معدنی و فولادی دارد. گروت اپوکسی دارای مقاومت در برابر ارتعاشات شدید است. گروت اپوکسی باعث سخت شدن بدون جمع شدگی است. گروت اپوکسی دارای مقاومت بالا در برابر حملات مواد شیمیایی است. گروت اپوکسی دارای مقاومت مکانیکی بسیار بالایی است.

 موارد مصرفی گروت اپوکسی چیست؟ گروت اپوکسی برای گروت کاری و ملات ریزی برای پیوند محکم سازه ای در شرایط باربری دینامیکی مناسب است.

 گروت اپوکسی در صنایع چیست؟ گروت ریزی درکارخانه جات و ماشین آلات موتوری. گروت ریزی در ژنراتورها. گروت ریزی در پمپ ها. گروت ریزی در ریل جرثقیل ها گروت ریزی در سیستم های انبارهای بلند.

 گروت ها را طوری طراحی می کنند که توان جذب نیروهای وارده و انتقال آن ها را به بخش زیرکار داشته باشند. ملات ها و گروت ها موجب تامین مقاومت های مطلوب و مطمئن و همچنین اتصال پایدار بین گروت و سازه می شوند. گروت باید قوام یافته و سیال باشد و در حالت عادی قابلیت جاری شدن داشته باشد و در حداقل زمان به مقاومت مطلوب دست پیدا کند. گروت نباید دچار جدا شدگی آب و سنگدانه از هم شود . همچنین نباید ته نشین شده و دچار جمع شدگی شود . در صورتیکه مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شده و از مصالح سنگی موجود برای ساخت آن استفاده شود، دانه بندی مناسب در گروت بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم برای تامین کیفیت مطلوب نیز وجود نخواهد داشت . شاید  به همین دلیل است که معمولا از گروت مخلوط آماده برای گروت ریزی و گروت کاری استفاده می شود . این نوع گروت های مخلوط آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند.

 مخلوطهای گروت آماده جهت مصارف مختلفی چون، زیر صفحه ستونها، آنکربلتها، نصب ریل ماشین آلات، برینگ پلها، بلتها، ریلها، حایل ها و…  کاربردی دارند.  این گروتها به گونه ای طراحی شده اند که توان جذب نیروهای وارده و انتقال آنها به بخش زیرکار را داشته باشند.

برای مثال در هنگام نصب انواع ماشین آلات نیروهای وراده از آنها توسط گروت یا ملات به فنداسیون بتنی منتقل می گردند.  ملاتها و گروتها موجب حصول مقاومتهای مطلوب و مطمین و همچنین اتصال پایدار بین ملات و سازه ای که قرار است بر روی آن گروت یا ملات قرارگیرد از یکطرف و سطح زیرکار از طرف دیگ می گردند.

بطور کلی دو روش ملات ریزی در داخل حفرات در محل اتصال آنکرو وجود دارد که عبارتند از :

الف – گروت یا ملات خشک (Dry-pack Mortar) : در این روش ملات با استفاده از نیروی تراکمیTamping جایگذاری می شود.  

ب – گروت یا ملات سیال (Flow Mortar) : بعلت روانی در هنگام ریختن، گروت یا ملات خود به خود جایگذاری می شود.  

هرچند مصرف گروت یا ملاتهای نوع خشک بطور کاملاً رضایت بخشی در عمل در کارهای ساختمانی بکار برده می شود ولی این روش جایگذاری همیشه روش مناسبی نیست، به همین خاطر است که در عمل تمایل به استفاده از روش ملات سیال رو به افزونی دارد.  روش ملات سیال در محلهایی که حفرات تقریباً بسته و مسدود و غیر قابل دسترسی بوده بیرون از آن، گروت کاری براحتی امکان پذیر نیست کاربرد فراوان دارد.  

چرا ملاتهای مخلوط گروت آماده ترجیح داده می شوند؟

ملاتهای گروت طراحی شده برای گروت کاری می بایست پاسخگوی کاربردها، عملکردها و نیازهای مشخصی همچون موارد زیر باشند.  

          قوام یافته و سیال باشد و در حالت معمولی جاری شود.  

          دچار جداشدگی آب و سنگدانه از هم نشده و ته نشین نشود.  

          دچار جمع شدگی قابل ملاحظه نگردد.  

          توان نگهداری آب ملات بتنی و سیمان را داشته باشد.  

          در حداقل زمان به مقاومت مطلوب دست یابد.  

مجموعه موارد ذکر شده در بالا نیازمند همگونی مخلوط، مواد چسباننده و مصالح سنگی (دانه بندی) و مواد افزودنی هستند.  چنانچه مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود و از مصالح سنگی موجود استفاده بعمل آید، دانه بندی مناسب بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم نیز امکان پذیر نخواهد بود.  

برای بدست آوردن درصد بهینه مواد چسباننده و افزودنی (اگر نیاز باشد) و مصالح سنگی در چنین شرایطی از نظر تکنیکی تقریباً غیر ممکن خواهد بود و از نظر اقتصادی نیز کاملاً غیر اقتصادی است.  به همین دلیل است که از ملات مخلوط آماده بطور ایده آل برای ملات ریزی و گروت کاری استفاده بعمل می آید.  این نوع ملاتهای مخلوط آماده تحت شرایط کنترل شده و فرموله شده و از پیش مخلوط شده در کارخانه بسته بندی می شوند.  از آنجاییکه خصوصیات عملکرد این مواد بطور دقیق مشخص و معلوم است، چنانچه طبق راهنمای سازنده بکار برده شوند و همچنین بطور مناسب مخلوط، تحکیم و عمل آوری شوند، نتایج مثبت و رضایت بخشی را بدنیال خواهد داشت.  

ملاتهای گروت آماده

شرکت نوین بتن تولید کننده و عرضه کننده گروتها و ملاتهای مخلوط آماده بر پایه سیمان، رزین اپوکسی و پلیمری (بسپار) می باشد.  

مهمترین عامل در انتخاب ملات برای یک کاربرد مشخص بستگی به شرایط و خواسته های مورد نیازسرویس، ملات ریزی و یا گروت کاری دارد.  هریک از این نوع ملاتها دارای خصوصیات عملکردی مشخص و منحصر بفردی می باشند که پاسخگوی نیازهای موجود خواهند بود.  

          گروت منبسط شونده بر پایه سیمان

          گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری (بسپار)

          گروت اپوکسی دوجزیی و یا سه جزیی

          گروت آماده منبسط شونده

ملات، گروت سیمانی منبسط شونده با مقاومت اولیه و نهایی بالا و زود رس که به دمای آب و هوایی محیط و زمان مصرفی بستگی دارد.  

این ملات بصورت پودر خشک بسته بندی شده، آماده مصرف می باشد و در هنگام ترکیب با آب، دارای خصوصیت و یژه انبساط حجمی دو مرحله است.  

انبساط اولیه آن حاصل تصعید گازها بوده و هنگامی بوقوع می پیوندد که پودر آن با آب ترکیب می شودو به مدت 15 تا 30 دقیقه بطول می انجامد.  فاز دوم انبساط نیز در اثر واکنش شیمیایی گیرش ملات است که یک یا دو روز بعد از اختلاط ملات آغاز می شود.  

به منظور حصول انبساط اولیه بهینه بایستی ملات را پس از اختلاط با آب سریعاً مورد استفاده قرارداد.  گروت مخلوط آماده از نوع گروت ضد سولفات بوده و دارای سیمان پرتلند ضد سولفات بر طبق ASTM C  150 نوع V و پودر میکروسیلیکا می باشد.  این ملات مخصوص دمای بالای c °40 – c °10 بوده و چنانچه ملات ریزی در زیر دمای یاد شده صورت گیر و نرخ کسب مقاومت کندتر خواهد شد.  

گروت اصلاح شده پلیمری

ملات سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری دارای دو جزء می باشد.  

         جزء مایع A : رزین پلیمری

        جزء مایع B : مخلوط سیمان با مقاومت بالا و دانه بندی ویژه با ماسه سیلیسی شکری، با بهترین خواص روان کنندگی.  

در هنگام ملات ریزی تنها کافیست دو جزء B و A با هم مخلوط شوند.  این ملات دارای خصوصیات زیر
می باشد :

1-     مقاومت کششی و خمشی بالا

2-     خاصیت آببند کنندگی مطلوب

3-     مقاومت سایشی بالا

4-     پیوند قوی با زیرسازی (معدنی)

5-     مقاومت بالا در برابر اثر آب شور دریا

توجه :

برای کسب اطلاعات بیشتر به راهنمای ملات تعمیراتی و محافظتی نوین بتن مراجعه شود.  

گروت اپوکسی  

این گروت اپوکسی شکل پذیر و بدون حلال شامل 3 جزء می باشد.  

رزین اپوکسی، سخت کننده، عمل آورنده آمین و دانه بندی ویژه سیلیسی

در هنگام مصرف کافیست سه جزء آن با هم مخلوط شوند.  

این ملات دارای خصوصیات زیر است :

1-     سخت شدن سریع که دمای محیط بستگی دارد

2-     قابلیت بالای چسبندگی به زیر کارهای معدنی و فولادی

3-     مقاومت در برابر ارتعاشات شدید

4-     سخت شدن بدون جمع شدگی

5-     مقاومت بالا در برابر حملات مواد شیمیایی

6-     مقاومت مکانیکی بسیار زیاد

موارد مصرف :

         گروت کاری و ملات ریزی برای پیوند محکم سازه ای در شرایط باربری دینامیکی

         در صنایع، شامل : کارخانه و ماشین آلات موتوری، ژنراتورها، پمپها، ریل جرثقالها، سیستمهای انبارهای بلند

– در کارهای ساختمانی، شامل : برینگ پلها، پایه گاردهای محافظ دست اندازها، تیرهای راهنمایی لامپهای استاندارد انکربلتها.

– در صنایع ساختمانی، شامل : ستونهای پیش ساخته بتنی و یا فولادی، اجزاء ساختمان پی ها، تصفیه ستونها، اتصالات، روزنه های لوله کشی.

– تعمیرات بتن، شامل : روسازی حفرات سنگها و فواصل آنهاپر کردن حفرات

مورد کاربردی

آماده سازی زیرکار

زیرکار سیمانی می بایست :

         عاری از هر گونه چربی یا گرد و غبار، روغن و مواد آلوده باشد.  

         عاری از هرگونه روغن قالب و مواد عمل آورنده باشد.  

         عاری از هرگونه پوسته و بخشهای سست و لق باشد.  

         عاری از پوسته سیمانی و دوغاب سیمان باشد.  

زیرکارهای فلزی می بایست :

         عاری از هرگونه روغن، چربی، گرد و غبار و مواد آلوده باشند.  

         عاری از لایه های پوسته ورقه شده باشند.  

روشهای آماده سازی سطوح زیرکار

انتخاب نوع روش آماده سازی سطوح زیرکار به عواملی چون :

شرایط زیرکار، امکانات محلی و نوع ملات مصرفی بستگی دارد.  سطح قدیمی را می توان با استفاده از روشهای زیر آماده کرد.  

     سند بلاست نمودن، واتربلاست شدید، قلم و چکش کاری، مضرس کردن و خراش دادن سطوح، خراشیدن و زبر کردن سطوح عامل اصلی پیوند و چسبندگی ملات با سطح زیر کار است.  

     باید به این نکته توجه داشت که زیرکردن بیش از اندازه سطوح موجب جلوگیری از روان شدن ملات بر روی سطح می گردد.  

   رطوبت در بتن زیرکار

 هنگامیکه زیرکار از نوع بتنی، ملات سیمایی و یا ملات سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری باشد، مرطوب بودن زیرکار الزمی است.  اشباع کردن زیرکار از آب موجب جلوگیری ازخشک شدن ملات مصرفی (در اثر جذب آب ملات توسط زیرکار) شده و باعث افزایش چسبندگی می گردد.  

سطح زیرکار خشک موجب از دست رفتن آب ملات و مایع پلیمری آن می گردد که نتیجه آن، ضعیف شدن چسبندگی در محل اتصال است.  مدت زمان مرطوب نگه داشتن زیرکار به درجه جذب آب زیرکاربستگی داشته و بایستی مقدار آب مازاد را قبل از ملات ریزی با استفاده از پمپ، اسفنج، فشارباد، دستگاه و کیوم و…  جمله آوری کرد.  ملاتهای اپوکسی برخلاف ملاتهای سیمانی برای بوجود آوردن پیوندی قوی نیازمند زیرکاری خشک هستند ولی گروتهای چسباننده و ندشیمی حتی در محلهای کم رطوبت نیز بخوبی می چسبند.  

 قالب گذاری

طراحی قالبها باید به گو. نه ای باشد که در حین گروت و ملات ریزی هیچگونه تغییر و جابجایی در آنها بوجود نیاید.  قالبها راباید بالاتر از سطح گروت کاری در نظر گرفت.  این مقدار اضافی راباید برای اطراف نیز در نظر گرفت.  در گروت و ملات ریزی بایستی اطمینان حاصل نمود که هوای محبوس درون ملات از آن خارج شود.  

پس باید روزنه های باز را در سمت مخالف محل گروت و یا ملات ریزی و یا در گوشه ها و زاویه ها تعبیه نمود.  این روزنه ها محلی برای بررسی گروت و ملات ریزی در حین کار خواهند بود.  

ژوینهای موجود در قالبها و یا هر نوع وسیله فاصله دهنده در محل اتصال قالبها، زیرکار با محلهای نصب و سوار کردن باید برای جلوگیری از نشت شیره ملات مسدود شوند.  برای اینکه این قالبها براحتی باز شوند می توان از مواد رها کننده قالب همچون روغن قالب با کیفیت بالا استفاده به عمل آورد و از مواد پارافینی نیز برای ملاتهای اپوکسی استفاده کرد.  

آماده سازی مخلوط ملات

هر جا که امکان مصرف ملات مخلوط آماده وجود دارد می توان از تمامی محتوی بسته استفاده نمود. در صورت چند جزیی بودن مواد، می توان آنها را با هم مخلوط نمود و در صورت یک جزیی بودن ملات می توان از دستورالعمل استفاده نمود.  باید توجه داشت که حتماً یک نمونه کوچک از ملات تهیه شود و همچنین در هنگام اختلاط اپوکسی، به علت قیمت بالای آن بهتر است راهنمای سازنده را بطور دقیق اجرا نمود.  

رعایت نکات زیر الزامی است :

     مواد تشکیل دهنده ملات از قبل آماده شده سیمانی خشک و یا مصالح سنگی بخش اپوکسی را باید تماماً در یک ظرف خالی کرد و کاملاً مخلوط نمود تا در اثر جابجایی در حمل و نقل ته نشینی در آن بوجود نیاید.  

         اصلاح نمودن مخلوط نسبت بندی شده توسط مواد افزودنی دیرگیر یا زودگیر مجاز نمی باشد.  

         ملاتهای مایع را باید با سرعت کم مخلوط نمود تا از هوادهی به درون مخلوط ملات جلوگیری به عمل آید.  در چنین حالاتی حبابهای هوای وراد شده به درون ملات بر روی سطح ملات مایع آمده و در هنگام نصب صفحه ستونها و ماشین آلات موجب کاهش اتصالات بین ملات آنها می گردد.  در صورتیکه امکان داشته باشد بهتر است تا عمل هواگیری (Ventilater) از مخلوط ملات بصورت محدود انجام شود.  

کارگذاری مخلوط (ملات ریزی)

هنگام گروت ریزی در زیر صفحه ستونها و…  باید محل ریختن کاملاً از ملات پر شود.  ملات سیمانی باید بطور پیوسته ریخته شود.  چنانچه از فشار ملات ریزی کاسته شود، به حالت شل (Sluggish) در آمده و نهایتاً روانی آن از بین رفته و روان کردن مجدد آن مشکل خواهد بود.  

در این رابطه ملات رزینهای مصنوعی دارای مصرف راحتری هستند.  این ملاتها در هنگام ریخته شدن به شکل آهسته و مطمین در جریان خواهند بود تا اینکه به بخش مقابل قالب برسند.  حتی در صورتیکه عمل ریختن ملات به دلیلی متوقف شود به محض اینکه ملات جدید ریخنه شدف ملات قبلی شروع به حرکت می کند.  

برای اینکه مابین سطح ملات زیخته شده و زیر صفحه ستون فاصله ای بوجود نیاید سطح ملات ریخته شده از سطح زیرین صفحه ستون پایین تر بیاید.  

برای اینکه جریان روان ملات در زیرصفحه ستون به سادگی امکان پذیر باشد باید اعمال زیر را به انجام رسانید :

کوبیدن ملات با استفاده از میله اسلامپ و یا یک قطعه چوب از محل ریختن ملات (روزنه)

کشیدن حلقه هایی از سیم یا زنجیر از طرف مقابل روزنه

کوبیدن آرام بر روی پهلوهای قالب بوسیله چکش

عمل آوری

تمامی ملاتهای سیمانی و اپوکسی برای اینکه از تبخیر سریع رطوبت در امان باشند باید عمل آوری شوند.  عمل آوردن ملات با استفاده از مواد پوشش دهنده (کیورینگ) و یا با استفاده از گونی خیس پس از ریختن ملات به انجام می رسد و با توجه به شرایط آب و هوایی سه روز ادامه می یابد.  در این میان ملاتهای اپوکسی احتیاج به عمل آوری خاصی ندارند.  

نمونه کاربردی ملات گروت مایع

نصب زیر سری ماشین آلات

ملات و گروت مایع به انکر بولت نمودن زیر صفحه ماشین آلات، باید توان جذب نیروهای اساتیکی و دینامیکی و انتقال آنها از ملات به زیرکار بتنی را داشته باشد.  انواع تنشهای کششی، برشی، فشاری و بار دینامیکی ممکن است بیش از اندازه بار استاتیکی باشند.  برای اطمینان از اینکه بار وارده تماماً به زیر کار انتقال می یابد باید چسبندگی بین صفحه زیرسری و ملات مناسب باشد.  به همین خاطر است که باید از تمرکز تنشهای منطقه ای جلوگیری کرد پس در نتیجه ملات باید عاری از هر نوع حباب هوا بوده و دارای قوام و روانی مطلوب باشد.  ملات نیز باید بصورت پیوسته و بدون توقف به انجام برسد.  

باید توجه داشت که قبل از گروت ریزی اطراف انکربلتها، گروت کاری شوند و پس از آن ملات زیر صفحه در یک مرحله ریخته شود.  

پی (فوتینگ) ستونها و دیوارهای حایل

در این نوع زیرکار، ملات و گروت تنها نقش جذب نیرو و انتقال بارهای استاتیکی را ایفا می کنند

صفحه ستونهای فولادی

در مکانهاییکه اندازه های فوتینگ مناسب باشند پیشنهاد می شود از روش جای دادن مواد خشک (Dry pack) برای اجرای گروت و یا ملات کاری استفاده شود.  اگر قرار بر این باشد که زیر صفحه ستونها از ملات مایع پر شود باید حتی الامکان از آب آوری و ایجاد حباب هوا در ملات جلوگیری بعمل آید.  

ستونها پیش ساخته بتنی با آرماتورهای اتصال آماده

در این حالت باید اطمینان حاصل نمود که حفره های طراحی شده به شکل مناسبی گروت کاری شده اند.  این نوع انکرها می توانند به دو صورت به انجام رسند.  

     این طرح از نظر تکنیکی ترجیح داده می شود.  زیرا اتصال فولاد به بتن بهتر کنترل شده و مطمئن تر است.  

      اثر توقف در حین ملات ریزی در کل ملات ریزی دارای کمترین حساسیت می باشد.  

انکربلتها

برای گروت کاری انکربلتها و پن ها، مخلوط ملات باید به حد کافی قوام و روانی داشته باشد تا سطح اتصال بلتها و جداره حفره ها را بخوبی آغشته از مواد چسبنده نماید.  حفرات تعبیه شده باید به اندازه ای باشند تا فاصله کافی برای جریان یافتن ملات در اطراف بلت را مهیا نمایند.  حداقل فاصله بین شفقت بلت با جداره حفره باید تقریباً سه برابر بزرگترین اندازه دانه بندی موجود در مخلوط ملات باشد.  

پر کردن حفرات بزرگ

در هنگام پر کردن حفرات بزرگ باید تمایل جمع شدگی ملات سیمانی را در نظر گرفت.  همین مساله را در مورد ملات رزین اپوکسی نیز باید در نظر داشت (زیرا با واکنش حرارت زا همراه است. ) با افزودن مصالح سنگی درشت دانه به مخلوط آماده تمامی این تأثیرات جبران می گردند.  

الف) افزودن مخلوط سنگی درشت دانه به ملات مخلوط شده

با توجه به اندازه حفرات می توان از مصالح سنگی با اندازه های متفاوت استفاده کرد(اندازه های…، 32-16، 16-8، 8-4 میلیمتر).  مقدار مصالح سنگی درشت دانه بسته به درجه کارایی مورد نظر تعیین می شود و معمولاً بین 10% تا 50% (وزنی) مخلوط آماده می باشد.  سنگدانه های گرد گوشه و صاف، کارایی بهتری را بوجود می آورند.  

ب) پر کردن حفرات از قبل

بجای افزودن مصالح سنگی درشت دانه به ملات مخلوط آماده می توان از روش دیگری نیز استفاده کرد.  در این روش حفره با مصالح سنگی درشت تا یک ارتفاع مشخص پر شده و بر روی آن ملات ریخته می شود.  این عمل در چند مرحله صورت می گیرد تا حفره پر شود.  

برای استفاده از این روش که در اجرای Epoxy Grout گروت سیمان اصلاح شده با پلیمر توصیه می شود.  

ابتدا ملات مخلوط آماده را داخل حفره ریخته و پس از آن مصالح سنگی بر روی ملات ریخته شده و در نهایت نیز عمل اختلاط ملات و سنگدانه به انجام می رسد.  

عملیات فوق را باید مرحله به مرحله تا پر شدن حفره به انجام رساند.  

کاربرد موارد مشابه

·         رزین اپوکسی دو جزیی

·         آنکر کردن افقی و روی تاجی

در مکانهایی که امکان گروت ریزی در جا برای آنکربلتها بعلت افقی بودن و یا واقع شدن بر روی تاج وجود ندارد، حفرات را طوری طراحی می کنند تا (Fastener) (حفره و یا سوراخ دریل شده و… ) را توسط ملات مخلوط آماده پر کرده، آنکر بلت را در وسط آن قرارداده و با فشار بداخل آن فرو می کنند.  در این روش ملات مخلوط به گونه ای سخت خواهد بود که حفره دریل شده واقع بر روی تاج را با آن پر می کنند اما چیزی از این ملات بیرون نمی ریزند و همچنین به گونه ای نیز پلاستیکی است که می توان بلت را بدون اعمال فشار زیاد بداخل ملات فرو کرد.  

پس این ملات باید دو خاصیت را دارا باشد :

1-     در هنگام سکون سخت و در هنگام بهم خوردن روان شود (Thixotrop)

2-     خاصیت مربوط کنندگی مطلوبی از خود بروز دهد و توان چسبندگی مناسبی را از خود نشان دهد و به بتن و فولاد بخوبی بچسبد.  

چسباندن صفحه های فلزی کوچک

صفحه های کوچک فلزی را می توان بدون بروز هیچگونه مشکلی بر روی سطوح تاج و سطوح عمودی با مصرف گروت رزین اپوکسی متصل نمود.  

تزریق در حفراتی که نمی توان آنها را گروت ریزی نمود .

در مکانهایی مانند مابین حایلها و تیر ریزیها که به مقاومت بالا و چسبندگی مطمین نیازمند می باشد (مثلاً زمانیکه تعمیرات سازه ای انجام می شود).  در محلهایی که فضای کافی برای روان شدن ملات بین اجزاء سازه وجود، در چنین شرایطی می توان از تزریق ملات رزین اپوکسی دو جزیی برای پر کردن فضا و حفرات موجود با استفاده از دستگاه تزریق استفاده نمود.  برای این منظور عملیات با پر کردن ته حفره آغاز می شود و در حین تزریق آرام و آرام دستگاه به بیرون کشیده می شود.  

ملات رزین اپوکسی سه جزیی (Dry pack)

ملات رزین اپوکسی که دارای فیلر سیلیسی است حاوی مواد زیر می باشد :

1-      رزین اپوکسی   2- عمل آور هاردتر آرمین     3- مصالح سنگی با مقاومت بالا

برای آماده کردن ملات 3 جزیی باید 3 جزء را طبق راهنما با هم مخلوط کرد.  

ملات اپوکسی 3 جزیی برای پر کردن حفرات فرموله ویژه با روش بسته – خشک است که از طریق ریختن و ضربه کوبی انجام می گردد.  

به این دلیل که مقدار مواد چسباننده با بخش بسیار زیادی از ماسه کوارتز افزایش می یابد (10 : 1) ملات ریخته شده دارای تخلخل زیادی می باشد.  برای استفاده در فضای آزاد پیشنهاد می شود که سطحی که در مجاورت محیط می باشد توسط یک درزگیر و مسدود کننده اپوکسی پوشش داده می شود.  (مخلوطی از بخشهای A و B )

ملات پلیمری آماده دو جزیی

ملات پلیمری سخت شونده بر پایه متیل متکریلیت شامل دو بخش می باشد :

1-     بخش مایع منومر متیل متکریلیت

2-     بخش پودری پراکسید

برای آماده سازی مخلوط برای مصرف دو جزء آنرا بخوبی مخلوط نموده و تکان داده و بر روی سطوح خشک اجرا می کنند.  چنانچه حفرات بزرگ باشند می توان از مصالح سنگی تمیز و خشک mm 7-2 با نسبت وزنی 1 : 1 استفاده نمود.  قابل ذکر است که ملاتهای پلیمری را در سطوح با حداکثر شیب 45 درجه می توان بکار برد.  

از موارد کاربرد ملاتهای پلیمری می توان به محلهای زیر اشاره نمود:

          جاده های بتنی

          کف سازیهای صنعتی

          باند فرودگاهها

          محلهای پارک ماشین

          جای گذاری زیر پلها و غیره

انتخاب صحیح مواد برای کاربرد

تهیه یک دستورالعمل کلی و یا قانون برای یک انتخاب صحیح تقریباً ممکن است.  




در یک انتخاب قبل از هر چیز باید مشخصات مواد و موارد کاربرد آن و همچنین مشخصات فنی کار مورد نظر باید مورد توجه قرار گیرند.  بدنبال این توجه خاص است که می توان به انتخاب صحیح نزدیک شد.  




گروت ریزی

 از جمله مواردی که در سازه برج هزاره سوم به صورت خاص مورد مطالعه مشاوران قرار گرفت، مبحث گروت ریزی زیر صفحه ستون ها بود. به منظور اجرای دقیق این عملیات از ابتدا در سطح پلیت تحتانی منافذی به عنوان سوراخ های هوا گیری در نظر گرفته شد. سپس محصولات مختلفی از شرکت های مختلف تحت آزمایش آزمایشگاه های مجهز قرار گرفت و در نهایت محصول شرکت فسراک به عنوان محصولی که شرایط طراحی مشاوران محترم را تامین می نمود انتخاب گردید. این محصول دو خصیصه روانی و مقاومت را تواما تامین نمود.

در مرحله اجرای گروت ریزی نیز روش های  اجرایی مختلفی مورد مطالعه و پیش آزمایی قرار گرفت تا در نهایت وسایلی برای مخلوط نمودن محصول ، اعداد مشخصی برای طرح اختلاط محصول و نیز روشی برای ریختن محصول انتخاب گردید که در شکل مشخص می باشد. روش زیر از ایجاد حباب درزیر سطح جلوگیری کرده و بیشترین سطح را تحت تاثیر خود قرار می دهد.

همچنین در حین عملیات گروت ریزی نیز از محصول، تحت شرایط کارگاهی نمونه گیری شده و کدگذاری گردیده و با نام همان ستون گروت ریزی شده ، آزمایش می گردید که هم اکنون به صورت مدارک و جداولی کلاسه بندی شده ، در دفتر فنی طرح موجود بوده و می تواند مرجع مناسبی برای دیگر همکاران در این زمینه باشد.

ایجاد هد مناسب در محصول به کمک شتاب ثقلی در ارتفاع مناسب نمونه گیری از محصولات تحت شرایط کارگاهی که محصول تهیه گردیده است. سطح گروت ساعاتی پس از گروت ریزی ، گروت تحت خاصیت انبساطی خود در حال گیرش می باشد. گروت در حین زمان گیرش خود منبسط شده، به نحوی که از سوراخ های هواگیری خارج گردیده است.این اتفاق یکی از معیارها یی است که نشان دهنده پر شد حداکثر سطح زیر پلیت تحتانی می باشد.

 

شرکت نوین بتن

نوین بتن ایران یکی از بزرگترین شرکت های پیش رو در عرصه تولید و ارائه انواع افزودنی های بتن و مواد شیمیایی ساختمان  به خصوص فوق روان کننده های پلی کربوکسیلاتی و  انواع ژل میکروسیلیس در کشور می باشد. شرکت نوین بتن ایران همواره یکی از شرکت های تاثیر گذار در عرصه تولید جدید ترین محصولات کاربردی  در صنعت بتن به شمار آمده و می آید. شرکت کلینیک بتن ایران که دپارتمان مرکزی آن در کشور  ایران می باشد در استان های  مختلف نمایندگی عرضه محصولات دارد. این شرکت طیف زیادی از محصولات شیمیایی ساختمان را در سبد تولیدی خود منطبق با آخرین استاندارد های جهانی دارد . از همین رو شرکت کلینیک بتن ایران همواره جایگاهی رفیع و شاخص در بزرگترین پروژه های کشور داشته و همواره یکی از گزینه های مطرح در نگاه متخصصین  و  شرکت ها و  پروژه های بزرگ به شمار می آید.

 شرکت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران  ارائه کننده محصولات برند کلینیک بتن ایران در ایران می باشد. شرکت کلینیک فنی و تخصصی بتن ایران با بیش از ده سال حضور در عرصه پروژه های عمرانی و صنعت بتن کشور جایگاهی ممتاز در پروزه های بزرگ ایران اسلامی داشته و دارد. اعتقاد به ارائه محصولاتی با کیفیت و براساس آخرین تکنولوژی های روز دنیا همواره سرلوحه مدیران و کارشناسان این مجموعه می باشد. از این رو شرکت کلینیک بتن ایران  همواره شرکتی خوشنام در این عرصه در بین متخصصین به شمار می آید.

 افزودنی ها ی بتن و محصولات شرکت کلینیک بتن ایران به شرح ذیل می باشد :

افزودنی های  بتن  شرکت کلینیک بتن ایران: انواع افزودنی های بتن ، فوق روان کننده های نفتالینی و پلی کربوکسیلاتی بتن ، روان کننده های بتن ، زودگیر کننده های بتن ، دیرگیر کننده های بتن ، ضد یخ بتن ،منبسط کننده های بتن ، افزودنی های آب بندی کننده بتن ، هوازا یا حباب زا های بتن ، روان کننده های پمپاژ بتن،ژل میکروسیلیس .

انواع ملات ها و گروت های شرکت کلینیک بتن ایران : انواع گروت های پایه سیمانی ، گروت G2 ، گروت اپوکسی ، گروت سه جزئی و دو جزئی ، گروت G3

انواع ملات های ترمیم کننده بتن شرکت  سراپوش : انواع ملات های ترمیم کننده بتن بدون انقباض ، ملات های ترمیم کننده بتن ریز دانه و درشت دانه، رزین تزریق اپوکسی ویژه ترمیم بتن

انواع پوشش های محافتظی و مواد آب بندی و واترپروف شرکت  سراپوش :  انواع مواد آب بند پلیمری ، آنی گیر بتن ، نفوذگر بتن ، پوشش آب بند نانو ، پوشش محافظتی و آب بند اپوکسی بتن ، انواع رزین تزریقی پلی یورتان تک جزئی و دو جزئی، پرایمر قیری.

انواع چسب های بتن و آرماتور شرکت نوین بتن: چسب بتن آب بند ، چسب اپوکسی بتن ، چسب اتصال بتن قدیم به جدید، چسب بتن ترمیم بتن ، چسب کاشت آرماتور ، میلگرد و بولت اپوکسی ، چسب کاشت آرماتور و میلگرد دو جزئی و سه جزئی .

انواع درزبند و ماستیک های شرکت سراپوش : انواع ماستیک های پایه قیری سرد اجرا و گرم اجرا ، ماستیک پلی یورتان ، ماستیک مقاوم در برابر مواد نفتی.

انواع واتراستاپ های شرکت سراپوش: انواع واتراستاپ های تخت و حفره دار ، واتراستاپ های PVC و واتراستاپ های منبسط شونده بنتونیتی ، واتراستاپ های دیواری و کف خواب .واتراستاپ بتن با عرض های مختلف و ضخامت های مختلف .

انواع کف پوش های اپوکسی و پلی یورتان شرکت کلینیک بتن ایران: انواع کف پوش های آنتی استاتیک اپوکسی ، کف پوش اپوکسی ، کف پوش پلی یورتان ، پرایمر ، ماستیک اپوکسی

انواع رنگ های نمای شرکت کلینیک بتن ایران: انواع رنگ های ساختمانی و بتن بر پایه اکرلیک و پلی یورتان

انواع کیورینگ و مواد عمل آوری : انواع مواد عمل آوری و کیورینگ بتن

گروت

گروت بتن از آب‌ , سیمان‌ , ماسه و افزودنی‌های رایج دیگر ساخته شده شده‌است . از گروتها جهت پر کردن فضاهای خالی و ترک‌های بزرگ‌ , جلوگیری از لایه لایه شدن یا خرد شدن بتن استفاده می‌گردد . از این حیث کاربرد این محصول شبیه ملات است . مهم ترین مزایای گروت ها این است که مکانی که در آن گروت ریخته می‌گردد را بدون نقص و کامل پر می کند . زیرا گروت منبسط شونده خواص غیر انقباضی دارااست . ‌ گروت‌ها به گونه‌ای پباده سازی شده‌اند که توان جذب نیروهای وارد و انتقال آنان‌ را به بخش پایین کار داشته باشد .

ملات‌ها و گروتها سبب مقاومت‌های مناسب و مطمئن و همینطور اتصال پایدار در بین ملات یا گروت و سازه‌ها می گردد . بطور کلی دو روش ملات ریزی یا گروت‌ریزی در داخل حفرات در محل اتصال آنکرو موجود است .

 گروت‌ریزی با گروت یا ملات خشک‌

در حالتی‌که در گروت‌ریزی از گروت یا ملات سیال مصرف شود , به دلیل روان بودن ملات , جایگذاری به صورت خودبه‌خود انجام می‌گردد . در روش گروت‌ریزی با ملات کم آب از نیروی تراکمی برای جای‌گذاری استفاده میشود . مصرف گروت یا ملات‌های مدل کم آب , در شغل های ساختمانی کاملاً رضایت بخش است ولی روش جایگذاری , مدام مطلوب نیست . از این رو , در عمل رغبت بیشتری به استفاده از گروت سیال موجود هست .

گروت

گروت ریزی با گروت یا ملات کم آب در روش اولیه گروت ریزی با گروت یا ملات کم آب با استفاده از نیروی تراکمی جایگذاری می‌گردد . در طول استفاده از گروت یا ملات سیال به دلیل روانی بودن این ماده در هنگام گروت ریزی خود به خود جایگذاری می شود . مصرف گروت یا ملات‌های مدل کم آب کاملاً رضایت بخشی است و در کار در شغل های ساختمانی استفاده میشود البته این روش جایگذاری مدام قابل قبولی نیست , به همین خاطر است که در کار تمایل با استفاده از طریق گروت سیال افزایش روز افزونی داراست . ‌

 گروت ریزی با گروت سیال‌

از گروت سیال در محل‌هایی که حفره‌ها تقریباً مسدود و غیر قابل دسترسی‌اند استفاده میگردد . اما خارج از آن , گروت کاری به راحتی قابلیت و امکان پذیراست .

عملکردها در گروت

گروت می بایست قوام یافته و سیال باشد و در وضعیت عادی روان شود .

گروت نباید مبتلا جداشدگی آب و سنگدانه از هم شود و ته نشین نشود .

گروت نباید در گیر جمع شدگی قابل ملاحظه‌ای شود . گروت بایستی توان حفظ آب ملات بتنی و سیمان را داشته باشد .

گروت بایستی در حداقل زمان به مقاومت مطلوبی دست یابد .

چنانچه مخلوط گروت در کارگاه ساختمانی ساخته شود و از مصالح سنگی موجود استفاده شود , دانه بندی مطلوب در گروت بدست نخواهد آمد و ضمانت لازم هم امکان پذیر نخواهد بود .

برای بدست آوردن گروت درصد باصرفه مواد چسباننده و افزودنی و مصالح سنگی در چنین شرایطی از دید تکنیکی تقریباً غیرممکن خواهد بود و از نگاه اقتصادی هم کاملاً غیر اقتصادی است . به همین علت است که از گروت مخلوط آماده ایده آلی برای گروت ریزی و گروت کاری استفاده می شود .

مهم ترین دلیل در گزینش گروت

برای یک کاربرد معین بستگی به موقعیت و خواسته‌های مورد نیاز سرویس , گروت ریزی‌ یا گروت کاری دارد . هریک از این دسته گروت‌ها دارنده خصوصیات و کارایی مشخص و معلوم و منحصر به فرد بفردی می باشند که پاسخگوی نیاز خواهند بود .

 انواع گروت

گروت منبسط شونده بر اساس سیمان .

 گروت سیمانی تصحیح شده با مواد پلیمری .

گروت اپوکسی دوجزیی و یا سه جزیی .

گروت آماده منبسط شونده .

گروت سیمانی 

تصویر گروت سیمانی

گروت سیمانی دربردارنده سنگدانه‌های سيليسی با ضريب اصطكاكی بالا است . و بزرگترين سنگدانه را داراست . برای اتصال بيس پليت و فونداسيون‌ها همراه با بارگذاری ديناميكی كه ضريب اصطكاک بين کاغذ ستون و فونداسيون است گروت سیمانی فابیر با توجه به کاربرد میتواند بعنوان یک گروت سیمانی منبسط شونده با ارتقاء حجم کنترل شده مورد استفاده قرار گیرد . این گروت سیمانی يک گروت ادغام شده و مهیا به مصرف است كه به هيچ افزودنی جز آب برای فراهم شدن جهت استفاده احتیاجی به مواد دیگر ندارد . گروت سیمانی برای مواقعی نياز است كه گروت با افزایش حجم کنترل شده و مسافت دو المان سازه‌ای تقریبا نزديک به هم باشد را پر نموده و خللی باقی نگذارد . در این زمینه بيشترين مصرف را داراست . گروت سیمانی در فونداسيون‌های صنعتی هم کاربرد دارد .

 گروت سیمانی اصلاح شده با مواد پلیمری

تصویر گروت سیمانی

گروت سیمانی

بخشی از مایع پلیمری ادغام سیمان با مقاومت بالا و دانه بندی ویژه با ماسه سیلیسی شکری , با بهترین خاصیت روان کنندگی است . در هنگام گروت ریزی مایع پلیمری فقط کافیست دو جزو با هم ترکیب شود .

گروت دارنده مقاومت کششی و خمشی بالااست. دارنده خواص آب بند کنندگی مناسب , دارنده خواص مقاومت سایشی بالا , دارنده لینک و پیوند قوی با زیرسازی معدنی و گروت دارنده مقاومت بالا در قبال اثر آب شور دریا است .

گروت اپوکسی

تصویر گروت اپوکسی

گروت اپوکسی

گروت اپوکسی شکل پذیر و فارغ از حلال و دربرگیرنده ۳ جزو است. گروت اپوکسی دارنده رزین اپوکسی , سخت کننده , عمل آورنده آمین و دانه بندی ویژه سیلیسی است . در هنگام مصرف گروت اپوکسی کافیست سه قسمتی از آن با نیز ادغام شوند .

گروت اپوکسی سبب ساز سخت شدن پر سرعت بنا می‌گردد که بستگی به دمای اطراف دارد‌ . گروت اپوکسی دارنده قابلیت و امکان بالای چسبندگی به زیر کارهای معدنی و فولادی دارااست , ‌ مقاومت در قبال ارتعاشات شدید , سخت شدن بدون جمع شدگی است , دارنده مقاومت بالا در قبال حملات مواد شیمیایی است و دارنده مقاومت مکانیکی مضاعف بالایی است .

گروت ریزی

تصویر گروت ریزی

تصویر گروت ریزی

گروت ریزی با گروت سیمانی مطلوب است که دارنده خواص غیر انقباضی و مقاومت بسیار بالا است گروت ریزی را می‌توان جهت لبریز کردن خلأ در میان صفحه ها نشیمن و دستگاه‌های صنعتی و سازه‌های سنگین وزن که نیاز به تحمل لرزه و فشار بسیار زیاد است استفاده می‌کنند‌ .

روش همگانی مصرف و اجرای گروت

‌سطوحی مورد نظر جهت گروت ريزی , بايد از هرگونه آلودگی روغنی‌ , گرد و خاک و … منزه باشد .

‌به بازه زمانی ۲ تا ۳ ساعت قبل از گروت ريزی بايد سطوح را کاملاً غرقاب نموده و در حین گروت‌ريزی بايد آب مازاد را از روی سطح خشک کرد .

‌صفحات ستونی که قرار است زير آنها گروت وارد شود بايد از آلودگی کاملاً پاک‌ شده و روی آن ها سوراخ‌هایی برای خروج هوا تعبيه شود .

‌فضايی که قرار است از گروت لبریز شود بايد به طوری قالب‌بندی شود که هیچ‌ نوع نشت رطوبت از آن اتفاق نيفتد .

‌‌توصیه میشود که گروت ريزی حداکثر به مدت ۱۵ دقيقه بعداز اختلاط انجام گيرد .

‌ضخامت گروت نباید کمتر از ۲۵ میلی متر در حیث گرفته شود و حداکثر ضخامت گروت مطابق توصیه‌های تولید کننده جنس انتخاب میشود .

‌گروت ريزی بايد پيوسته و یکجا اجرا شود به همين دليل بايد قبل از اجرای گروت‌ريزی برنامه‌ریزی برای اجرای کار صورت بپذیرد .

‌برای گروت‌ريزی حجيم توصيه می گردد از پمپ‌های مناسب‌ مصرف شود .

‌گروت‌ريزی از يک سمت انجام پذيرد و می‌باید از سمتی اينکار صورت بپذیرد که گروت کوتاهترين فاصله را طی نمايد .

‌پس از اتمام گروت ريزی , عمل‌آوری مطلوب با استفاده از گونی خيس‌ يا آب‌پاشی صورت پذيرد .

حداکثر و حداقل ضخامت گروت دربین پایه و صفحه ستون

به‌طور خلاصه ضخامت گروت‌ریزی دربین صفحه‌ستون و پایه به شرح ذیل است .

 ‌در روش تراز نمودن صفحه‌ ستون پیش از اسکلت‌بندی و به طور همزمان با اجرای گروت , ضخامت معمول گروت‌ریزی حدود ۲ تا ۴ سانتیمتر است .

‌در روش کار گذاشتن و تراز نمودن صفحه‌ستون با استفاده از مهره در تحت آن , ضخامت معمول برای گروت‌ریزی حدود ۴ تا ۱۰ سانتیمتر است که به بعدها صفحه‌ستون , قطر بولت‌ها و مهره‌ها مربوط است .

کاربرد گروت

گروت کاربردی در پایین صفحه ستون‌ها , آنکربلت‌ها , نصب ریل ماشین آلات , برینگ پل‌ها , بلت‌ها , ریل‌ها , حایل‌ها دارا هستند . مهم ترین مزایای گروت‌ها این است که مکانی که در آن گروت ریخته می‌گردد را بی نقص لبریز میکند . زیرا گروت منبسط شونده خواص غیر انقباضی دارااست از گروت آماده جهت مصارف مختلفی نظیر پایین صفحه ستون‌ها , آنکربلت‌ها , نصب ریل ماشین آلات , برینگ پل‌ها , بلت‌ها , ریل‌ها , حایل‌ها و … استفاده میشود .

گروت

گروت به عنوان یکی از مصالح ساختمانی پر مصرف، دارای نکات و جزئیاتی است، که دانستن آن می تواند برای خرید گروت و نحوه اجرای گروت مفید باشد. می خواهیم در ابتدا به انواع گروت در دو دسته اصلی گروت سیمانی و گروت اپوکسی پرداخته، و سپس به موضوع کاربردی و پر اهمیت گروت ریزی زیر بیس پلیت بپردازیم.

  گروت چیست

گروت یک پر کننده فضای خالی استاز آنجایی که مقاومت گروت بسیار بالا است، از این محصول برای پر کردن فضای خالی در مقاطع مختلف سازه ای استفاده می شود. با توجه به نوع نیروی وارد بر محل، این محصول را از دو دسته گروت سیمانی و گروت اپوکسی انتخاب می نماییم.

 گروت سیمانی

گروت سیمانی یک پودر تک جزئی یا یک ملات خشک است. این پودر خاکستری رنگ از سیمان، سیلیس با دانه بندی استاندارد، پودر منبسط کننده، پودر فوق روان ساز، افزودنی های شیمیایی قوام دهنده و سایر مواد معدنی و شیمیایی تشکیل شده است.

برای مصرف این محصول، تنها نیاز است تا آن را با مقدار معین آب، اختلاط نموده و در محل مورد نظر بریزیم.
گروت سیمانی پس از خشک شدن، به یک جسم بسیار سخت، یک دست، و بسیار مقاوم در برابر نیروهای فشاری می شود. مقاومت بالای فشاری  حدود ۸۰۰ kg/cm²  این محصول، موجب استفاده فراوان از آن برای پر کردن زیر صفحات ستون می گردد.

در ادامه به طرز تهیه ملات گروت و نحوه اجرای صحیح گروت زیر صفحه ستون خواهیم پرداخت.

 روش تهیه ملات گروت

برای ساخت گروت نیاز به لوازم زیر داریم

– ظرف مناسب برای انجام اختلاط

– همزن برقی ( دریل+پره

– آب

پس از تهیه موارد بالا، به ترتیب زیر عمل می نماییم:

– به میزان معین شده، آب را درون ظرف می ریزیم. ( این مقدار، می تواند ۱۰ تا ۱۸ درصد وزن پودر یا به عبارتی ۲٫۵ تا ۴٫۵ لیتر برای هر کیسه ۲۵ کیلوگرمی باشد.

– گروت را به آرامی به ظرف آب اضافه می کنیم.

– همزمان با استفاده از همزن برقی، عمل اختلاط را تا رسیدن به یک ملات روان و همگن ادامه می دهیم.

– مخلوط آماده شده را در حداقل زمان ممکن در محل مورد نظر مصرف می نماییم.

نکته!
هرگز، تاکید می کنیم، هرگز آب بیشتری در حین اختلاط به گروت اضافه نکنیدگروت سراپوش ، به دلیل دارا بود پودر فوق روان کننده، پس از گذشت زمان کوتاهی به روانی مطلوب می رسد.

  گروت ریزی زیر بیس پلیت

برای اجرای صحیح گروت زیر بیس پلیت ، باید مراحل زیر را به ترتیب و به طور کامل انجام دهیم:

– با قالبی مناسب، اطراف محل را محصور می نماییم.

– جهت جلوگیری از نشت شیره ملات، قالب بسته شده را حتما باید عایق کرد.

– محل مورد نظر را کاملا تمیز کرده و مرطوب می نماییم.

– یک زنجیر با طول مناسب را از زیر صفحه رد می کنیم.

– گروت آماده شده را به آرامی از یک طرف می ریزیم.

– به دفعات، با حرکت دادن زنجیر، عمل ویبره را انجام می دهیم.

– گروت ریزی را تا نمایان شدن آن در سوراخ تعبیه شده در بیس پلیت ادامه می نماییم.

– محل را پس از اتمام عملیات، با گونی مرطوب پوشانده و تا ۲ روز نگهداری می کنیم.

– و تمام

 گروت اپوکسی

گروت اپوکسی ، یک محصول دو یا سه بخشی است که برای ساخت آن می بایست این اجزا را پیش از مصرف، در کارگاه مخلوط نمود. گروت اپوکسی از رزین اپوکسی، هاردنر تشکیل می شود. با توجه به محل مصرف این محصول و نیازهای ما از عملکرد آن، می توان یک جزء دیگر به نام فیلر به آن اضافه کرده و گروت اپوکسی سه جزئی را ساخت.

مقاومت گروت اپوکسی بسیار بالا است. این پر کننده یا ثابت کننده، می تواند در برابر تمامی بارهای دینامیکی از جمله ضربات و ارتعاشات مقاومت کند. به همین دلیل آن را در زیر صفحات تجهیزات، توربین ها و ریل ها مورد استفاده قرار می دهند. مقاومت فشاری این محصول بالاتر از ( ۱۰۰۰ kg/cm² ) می باشد.

 روش ساخت گروت اپوکسی

برای ساخت و آماده سازی این محصول، نیاز داریم تا اجزای موجود در پک خریداری شده را، با نسبت معین در بروشور فنی، با هم مخلوط نماییم. برای این کار به ترتیب زیر عمل می نماییم.

– یک ظرف با ابعاد مناسب و بسیار خشک و تمیز آماده می کنیم.

– جزء A را درون ظرف می ریزیم.

– جزء B را به ظرف محتوی جزء A اضافه می نماییم.

– با استفاده از همزن برقی، عمل اختلاط را تا رسیدن به یک ملات سیال و همگن ادامه می دهیم.

نکته

در صورت وجود جزء C، آن را در مرحله سوم، به آرامی به مخلوط اجزای A و B اضافه کرده و همزمان با استفاده از همزن اختلاط را ادامه می دهیم.

  نحوه مصرف گروت اپوکسی

در گروت ریزی با نوع اپوکسی، توجه به موارد زیر بسیار مهم است:

– زمان آماده شدن اختلاط محصول تا مصرف آن در محل، باید در حداقل ممکن باشد.

– مقدار تهیه شده باید به اندازه مورد نیاز باشد. ( برای محاسبه دقیق از کارشناسان فنی بافر کمک بگیرید).

– محل مورد نظر را باید قبل از مصرف، کاملا تمیز و عاری از هر گونه آلودگی و رطوبت نمود.

– اختلاط و گروت ریزی می بایست در شرایط دمایی استاندارد و معتدل صورت بگیرد.

–  گروت را از یک طرف ریخته و اجازه حرکت و پر کردن فضا به آن داده شود.

از محل مورد نظر پس از اتمام کار نگهداری شود.

– برای تمیز کردن لوازم و ظروف آغشته به گروت اپوکسی، می توان از حلال اپوکسی استفاده نمود.

  جایگذاری و نصب صحیح صفحات تکیه‌گاه (Base Plate) بر روی فونداسیون در سازه‌های فولادی و ماشین آلات ایستا، یکی از مراحل حساس و دقیق اجرایی می‌باشد. آیین نامه انجمن بتن امریکا ACI 351.1R-12 اطلاعات جامعی در رابطه با موضوع گروت‌ریزی بین فونداسیون‌ها و صفحات تکیه‌گاه‌ها برای نصب ماشین‌آلات سنگین ارائه نموده است. بر این مبنا گروت آماده بر پایه سیمان به علت سهولت در اجراء و قابلیت بارگذاری زود هنگام و بهره‌برداری سریع از سازه بسیار کاربرد دارد. گروت مورد استفاده برای پر کردن فضای بین تکیه‌گاه و فونداسیون باید از فرمولاسیون و افزودنی‌های ویژه‌ای برخوردار باشد تا بتواند یکپارچگی و پیوستگی را در تمامی مقاطع تامین نماید.E.M.GROUT-C نوعی ملات توانمند، بدون انقباض و بر پایه سیمان (گروت سیمانی) می‌باشد. این ماده با توجه به ساختار ویژه و دانه‌بندی اجزاء سازنده‌اش با مقاومت فشاری بیش از 70 مگاپاسکال گزینه بسیار مناسبی برای ثابت سازی بیس پلیت‌ها می‌باشد. پودر خاکستری گروت آماده ویژه بعد از اختلاط با آب از روانی قابل توجهی برخوردار شده و با توجه به قابلیت روندگی تمامی مقاطع دور از دسترس را پر می‌کند. گروت آماده بعد از اجراء به سرعت سخت شده و قابل بهره‌برداری می‌باشد. همچنین بعد از سخت شدن به هیچ وجه دچار ترک خوردگی حاصل از انقباض نمی‌گردد. از جمله مزایای این محصول می‌توان به پایداری در برابر بارهای استاتیکی زیاد، عدم ترک خوردگی پس از سخت شدن، عدم انقباض، مقاومت اولیه زیاد و کارایی آن اشاره نمود.

کارایی گروت در حالت پلاستیک باید کافی باشد تا امکان لازم برای قرارگیری در زیر شاسی را داشته باشد. مزیت دیگری که می توان برای گروت بر پایه سیمان(گروت سیمانی) نام برد، تغییر حجم می‌باشد. در طراحی این گروت‌ها از مواد افزودنی با مکانیزم افزایش حجم استفاده شده است تا کاهش حجم ذاتی ناشی از واکنش هیدراسیون سیمان در گروت جبران شود. مقدار تغییر حجم گروت‌های سیمانی در حالت خمیری را به ترتیب مطابق با استانداردهای ASTM C827/C827M و ASTM C1090/C1090M اندازه گیری کرد. همچنین تغییر شکل گروت در برابر بارهای وارده تا 200 درجه سانتی‌گراد تحت تاثیر قرار نمی‌گیردگروت سیمانی تولیدی شرکت صنایع شیمی ساختمان آبادگران به دلیل مقاومت مکانیکی بالا و نفوذناپذیری، در برابر ذوب و یخبندان استحکام کافی را دارد. شایان ذکر می‌باشد شرکت صنایع شیمی ساختمان آبادگران جهت مقاومت‌ها و ضخامت‌های مختلف انواع گروت‌های پایه سیمانی را فرموله نموده است. این محصول با توجه به ساختار ویژه آن برای پرنمودن فضای خالی زیر بیس پلیت‌ها، اجرای فونداسیون ماشین آلات سنگین و ثابت سازی ستون‌های پیش ساخته مناسب می‌باشد. E.M.GROUT-C با توجه به اندازه اجزاء سازنده و ترکیباتش برای اجرا در مقاطعی به ضخامت 20 تا 100 میلیمتر طراحی گردیده است. همچنین اگر ضخامت مقاطع کمتر از 20 میلیمتر از محصول گروت سیمانی E.M.GROUT-CM و اگر ضخامت آن بیشتر از 100 میلیمتر باشد از گروت سیمانی E.M.GROUT-CL استفاده می گردد.

بر اساس استاندارد EN1504 موضوعات مرتبط با مرمت سازه‌های بتنی به چند بخش تقسیم شده‌اند که از مهمترین آن‌ها می‌توان به مرمت‌های ادواری، دستورالعمل‌های نگهداری سازه و احیای قسمت‌های صدمه دیده بتنی ناشی از شرایط بهره‌برداری اشاره نمود. اما ذکر این نکته الزامی است که علی‌رغم افزایش سطح استانداردهای طراحی، اجرا و نظارتی در پروژه‌های عمرانی و بهبود شرایط کیفیتی ساخت، اجرا و عمل‌آوری بتن همچنان برخی از سازه‌ها در حین ساخت یا پس از آن نیازمند عملیات ترمیم می‌باشند. مطابق با این استاندارد، استفاده از مواد در رده غیرسازه­ای (R1 و R2) معمولاً به از بین بردن عیوب سطحی، آماده­سازی سطح و همچنین موارد مرتبط به ظاهر کار محدود می­شود. با توجه به کاربردهای اشاره شده در طراحی این رده از مواد تعمیراتی، ویژگی­ هایی از قبیل چسبندگی، ظاهر و دوام آن به مواردی همچون مقاومت­ های مکانیکی ارجحیت دارد.

در این نوع مرمت­ ها به صورت معمول استفاده از ترمیم‌کننده‌های سیمانی توصیه می‌شوند. زیرا مواد تعمیراتی با بنیان اپوکسی بر خلاف مواد سیمانی، به دلیل تفاوت‌ در ضریب انبساط حرارتی با بتن در صورت به­کارگیری در حجم یا ضخامت زیاد با بروز ترک و یا جداشدگی مواجه خواهند شد. بنابراین در صورتی که مواد ترمیم‌کننده پایه سیمانی، الزامات مقاومت‌های مکانیکی و چسبندگی را در سازه فراهم نمایند، از اولویت بیشتری برای تعمیر مقاطع بتنی برخوردار خواهند بود. در این راستا محصولات ترمیم‌کننده متنوعی در شرکت سراپوش طراحی و به بازار ارائه گردیده است.

E.M.REPAIR از جمله مواد ترمیم‌کننده سیمانی است که به عنوان یکی از مقرون به صرفه ترین مواد سیمانی در این دسته شناخته می‌شود. این ملات آماده با بافت نرم و قابلیت شکل‌پذیری خود امکان ماله‌خوری مناسب و قابلیت پرداخت آسان را فراهم نموده و با توجه به پلیمرهای متعددی که در ساخت آن به کار رفته، از چسبندگی قابل توجهی به مقاطع زیر کار برخوردار است.ماده ترمیمی E.M.REPAIR با توجه به مزیت‌هایی همچون چسبندگي زیاد به انواع مصالح، عدم انقباض، مقاومت در مقابل سيكل‌هاي ذوب و يخبندان، هم رنگ بودن با بتن و همچنین سهولت اجرا قابل استفاده در تمامی پروژه‌ها است. ضمن این‌که استفاده از این ماده برای مصارف عمومی منجر به کاهش هزینه‌های ترمیم در پروژه می‌شود.

این ماده به طور عمده برای مصارف عمومی و داخل ساختمان یا فضای بسته همچون زيرسازی كف و دیوارها قبل از نصب انواع مصالح دکوراتیو توصیه می‌شود. از دیگر موارد مصرف این محصول می‌توان به پر کردن درزها و ترک‌های غیرسازه‌ای، حفره‌های میان‌بولت، ماهیچه‌کشی اشاره نمود. این ماده به منظور تسطیح و ترمیم سطوح متخلخل، ترمیم شکستگی‌های مقاطع بتنی یا سیمانکاری شده، پر نمودن ناهمواری های بتن و تسطیح ناهمواری‌های ناشی از خطا در قالب‌بندی استفاده می‌شود.در مقایسه با سایر ملات‌ها و مواد ترمیمی، محصول E.M.REPAIR از منظر هزینه تمام شده کار، کیفیت و سهولت اجرا در شرایط مطلوبی قرار دارد.

بتن یک ماده مقاوم است که دارای استحکام و دوام بالایی است. با این وجود، عوامل مختلفی می‌توانند بر روی بتن تاثیر گذاشته و موجب تخریب بتن شوند. ایجاد خرابی در سازه های بتنی ، استحکام آن را کاهش می‌دهد. برای جلوگیری از این رخداد باید به تعمیر و ترمیم بتن بپردازیم.

انواع سازه های بتنی بنا به مشکلات بهره برداری ، شرایط محیطی و اشکلات ساخت نیازمند ترمیم و بازسازی می باشند. امروزه روش های استاندارد متنوعی برای ترمیم و بازسازی سازه های بتنی وجود دارد که هر یک دارای مزایا ، معایب و مجدودیت هایی می باشند. به کارگیری هر یک از این روش های ترمیم و بازسازی نیازمند شناخت دقیق پتانسیل هر یک از این روش های ، معایب آنها ، علت ایجاد عیب و تخریب ، ابعاد ، اکسپوز یا غیر اکسپوز بودن ، شرایط بهره برداری ، محدودیت های اقتصادی و زمانی ، محدودیت های اجرایی ، توقعات از عملیات می باشد.

انواع عیوب سازه های بتنی را می توان به عیوب و تخریب سازه های سازه ای و غیر سازه ای تقسیم بندی کرد. عیوب و تخریب های سازه ای به مشکلاتی اطلاق می شود که بر ظرفیت باربری سازه تاثیر داشته و باعث اختلال در باربری سازه می گردد. این تعمیرات و ترمیم ها باید به نحوی باشد که بتواند بخشی از بار وارده به خود و سازه را بدون مشکل تحمل نماید.

از جمله منشا و عوامل تخریب بتن می توان به این موارد اشاره کرد : خوردگی میلگردها ، سولفات شدن ، کربناتاسیون ، فرآیند ذوب و یخ ، تبلور نمک ، تماس اسیدی ، حوادث طبیعی مانند زلزله و آتش سوزی ، واکنش قلیایی سنگ دانه ها ، سایش و پدیده کاویتاسیون ، مشکلات اجرایی و عمل آوری و

در ترمیم بتن و تعمیرات غیر سازه ای ، عملیات انجامی باربر نبوده و صرفا به منظور زیباسازی ، جلوگیری از معضلات بهره برداری مانند نشت آب ، حفظ دوام دارای اهمیت می باشد.

از جمله انواع روش های تعمیرات و ترمیم سازه های بتنی می توان به : قالب بندی و بتن ریزی با بتن حاوی افزودنی های بتن ، بتن پیش آکنده ، بتن پاشی یا شاتکریت ، ترمیم دستی ، تزریق رزین اپوکسی و پلی یورتان ، بتن اصلاح شده با پلیمر و چسب اپوکسی یا لاتکس ، بتن های پلیمری و اشاره کرد.

مواد ترمیم کننده بتن در انواع مختلفی وجود دارد. برخی از انواع مواد ترمیم کننده بتن شامل ملات هایی هستند که به آنها ملات های ترمیم کننده گفته می شود.  این ملات ها گاها به صورت آماده وجود دارند و برای انجام تعمیرات در ابعاد کوچک و خاص بسیار کاربردی و قابل اجرا می باشند. انواع آماده این نوع ترمیم کننده بتن شامل موارد زیر می باشند.

 

انواع ملات های آماده ترمیم کننده بتن

انواع ملات های ترمیم کننده بتن به دسته های زیر تقسیم بندی میوشد:

  • ملات‌های پایه سیمانی که با الیاف و پلیمر اصلاح شده‌اند.
  • انواع ملات پلیمری
  • ملات های نیمه پلیمری
  • چسب‌ اپوکسی
  • رزین‌های تزریقی
  • چسب لاتکس

لازم به ذکر است که هر یک از انواع ترمیم کننده بتن که در بالا نام برده شد ، دارای خصوصیات و ویژگی‌های منحصر به فردی هستند که موجب می شود تا بتوان از آنها برای سازه های بتنی با شرایط خاص استفاده کرد. استفاده از این مواد برای ترمیم انواع بتن و سازه های بتنی به عوامل مختلفی نظیر ضخامت ترمیم ، ابعاد منطقه آسیب دیده ، میزان مقاومت شیمیایی مورد نظر ، مقدار بار وارده به منطقه مورد ترمیم و نوع منطقه مورد ترمیم در بتن و غیره اشاره کرد.

 مواد ترمیم کننده بتن

1- ترمیم سازه های بتنی ، ترمیم ستون های بتنی

عمده مشکلات موجود در ستون های بتنی را می توان به دو نوع سازه ای و غیر سازه های تقسیم کرد.

مشکلات سازه ای ستون : ترک های با عرض و عمق زیاد بر اثر حوادث ، خوردگی و شکستی بتن با ابعاد زیاد درزهای اجرایی به علت قطع بتن کپ موجود در اتصال بتن ستون به تیر یا دال و

مشکلات غیر سازه ای ستون : کرمو بودن و تخلخل در بتن ، شکستگی کم عمق ، ترک های سطحی

 روش های ترمیم ستون های بتنی

  • ترمیم ترک های ستون ها با استفاده از تزریق رزین اپوکسی
  • ترمیم با استفاده از چسب اپوکسی و ملات پایه سیمانی اصلاح شده با پلیمر در شکستی و خوردگی ستون ها
  • ترمیم با استفاده از چسب اپوکسی اتصال قدیم به جدید و ملات منبسط شونده در کپ های اتصال
  • ترمیم سطحی و دوامی با استفاده از ملات ترمیم کننده پایه سیمانی اصلاح شده با پلیمر
  • پوشش ترک های سطحی با پوشش های محافظتی الاستومری به منظور حفظ دوام
  • استفاده از الیاف های CFRP به صورت ترکیبی با سایر روش ها با توجه به حجم آسیب
  • ترمیم با استفاده از دوخت سازه به وسله تزریق رزین و کاشت میلگرد

2- ترمیم سازه های بتنی ، ترمیم دیوار های بتنی

عمده مشکلات موجود در دیوار های بتنی را می توان به دو نوع سازه ای و غیر سازه های تقسیم کرد.

مشکلات سازه ای دیوارهای بتنی : ترک های با عرض و عمق زیاد بر اثر حوادثی چون زلزله و آتش سوزی ، خوردگی و شکستی بتن با ابعاد زیاد درزهای اجرایی به علت قطع بتن کپ موجود در اتصال بتن دیوار به تیر یا دال و

مشکلات غیر سازه ای دیوارهای بتنی : کرمو بودن و تخلخل در بتن ، شکستگی کم عمق ، ترک های سطحی

 3- ترمیم سازه های بتنی ، ترمیم  سقف ،تیر و پل های بتنی

عمده مشکلات موجود در سقف ، تیر و پل های بتنی می توان به دو نوع سازه ای و غیر سازه های تقسیم کرد.

مشکلات سازه ای سقف ، تیر و پل های بتنی : وجود گرده ماهی ناشی از مشکلات اجرایی ، ترک های عریض و عمق زیاد ، خوردگی ، ضعف در اتصالات و نشیمن تیر به ستون ، تیرچه به تیر و ، شکستی بتن به علت ضربه ، زلزله یا خوردگی

مشکلات غیر سازه ای سقف ، تیر و پل های بتنی : ناصاف بودن و لبه داشتن قالب در بتن های اکسپوز ، کرمو بودن و تخلخل در بتن ، شکستگی کم عمق ، ترک های سطحی و

 4- ترمیم سازه های بتنی ، ترمیم فونداسیون های رادیه ( گسترده ) و نواری  بتنی

عمده مشکلات موجود فونداسیون های رادیه ( گسترده ) و نواری  بتنی را می توان به دو نوع سازه ای و غیر سازه های تقسیم کرد.

مشکلات سازه ای سقف ، تیر و پل های بتنی :  انواع ترکها ، خوردگی و شکستی بتن

مشکلات غیر سازه ای سقف ، تیر و پل های بتنی : کرمو شدگی و تخلخل ، ترک های سطحی که می توانند برای دوام فونداسیون با توجه به مدفون بودن و تماس با آب و خاک زیاد بار باشد.

 روش های ترمیم  فونداسیون های رادیه ( گسترده ) و نواری  بتنی

 ترمیم ترک های فونداسیون و پی با استفاده از تزریق رزین اپوکسی

  • ترمیم با استفاده از چسب اپوکسی و ملات پایه سیمانی اصلاح شده با پلیمر در شکستی و خوردگی میلگرد فونداسیون
  • ترمیم سطحی و دوامی با استفاده از ملات ترمیم کننده پایه سیمانی اصلاح شده با پلیمر
  • پوشش ترک های سطحی با پوشش های محافظتی الاستومری به منظور حفظ دوام
  • دوخت ترک با استفاده از تزریق رزین و میلگرد

 5- ترمیم سازه های بتنی ، ترمیم کف سازی بتنی و بتن کف کارخانجات ، سوله ها و انبارها بتنی

عمده مشکلات موجود در کف سازی بتنی و بتن کف کارخانجات ، سوله ها و انبارها بتنی می توان به دو نوع سازه ای و غیر سازه های تقسیم کرد.

مشکلات سازه ای کف سازی بتنی و بتن کف کارخانجات ، سوله ها و انبارها بتنی : وجود ترک ها و خوردگی

مشکلات غیر سازه ای کف سازی بتنی و بتن کف کارخانجات ، سوله ها و انبارها بتنی : ناصافی و متخلخل بودن سطح بتن ، عدم تراز سطح بتن  ، سایش و از آسیب سطحی ، شکستی لبه درزها ، شستگی ناشی از ریزش اسید

 

روش های ترمیم  کف سازی بتنی و بتن کف کارخانجات ، سوله ها و انبارها ی بتنی

  • ترمیم ترک های کف سازی بتنی و بتن کف کارخانجات ، سوله ها و انبارها بتنی با استفاده از تزریق رزین اپوکسی
  • استفاده از بتن پلیمری در ترمیم شکستی بتن ها
  • استفاده از ملات خود تراز شونده برای لول کردن سطح
  • استفاده از کف پوش های صنعتی برای جلوگیری و ترمیم سایش
  • اجرای پوشش های آب بند به منظور جلوگیری از خوردگی و نخریب سطحی
  • استفاده از پوشش های با ملات شیمیایی بالا

 مراحل ترمیم و تعمیر بتن به کمک مواد ترمیم کننده بتن

الف) مراحل اجرای ترمیم ترک ها به روش تزریق رزین اپوکسی

  • پاکسازی درون ترک با استفاده از فشار هوا و یا آب
  • خشک کردن درون ترک در صورت شستشو با آب
  • سوراخ کاری محل نصب پکر ها با فواصل معین و عمق لازم به وسط ترک به صورت مورب با زاویه 45 درجه
  • بتونه کاری سطح ترک برای جلوگیری از فرار رزین تحت تزریق
  • آماده سازی رزین و تزریق آن به درون ترک از پایین به بالا
  • خارج کردن پکر ، تمیزکاری سطح بتن

 

ب) مراحل اجرای ترمیم بتن های کرمو و سطحی

  • حذف بتن های ضعیف
  • مربوط کردن سطح کار
  • اختلاط ملات ترمیم ریز دانه اصلاح شده با پلیمر ( یا ملات ترمیمی اپوکسی ) و اجرای آن بر روی سطح
  • کیورینگ سطح تا سه روز برای ملات های پایه سیمانی
  • در صورتی که بتن اکسپوز باشد ساب سطح بتنی هم باید انجام شود.

 توجه : در صورتیکه بتن اکسپوز و نما باشد باید از ملات با حداکثر مطابقت رنگ برای ترمیم استفاده نمود.

ج) مراحل اجرای بتن طبله شده ، شکسته با تخریب حجیم و عمق زیاد ( بیش از پنج میلیمتر )

 تخریب بتن های ضعیف تا عمق حصول بتن سالم ، با پلان هندسی ، عمق یکنواخت و زوایای قائم

 

  • زنگ زادیی و تقویت میلگرد ها در صورت خوردگی
  • اعمال لایه پیوند زا از چسب لاتکس یا چسب اپوکسی بسته به سازه ای بودن یا غیر سازه ای بودن
  • اجرای هر یک از ملات ترمیم کننده بسته به شرایط بهره برداری ، محدودیت مقاومتی و زمانی و شرایط اجرا
  • کیورینگ و عمل آوری بسته به نوع ملات اجرا شده
انواع ملات سیمانی